Offerte aanvragen?
WIJ HEBBEN VOOR ALLES EEN OPLOSSING!

Energiezuinige Airco’s
voor woningen & bedrijven

Tegenwoordig kan men het woord `Airconditioning` letterlijk interpreteren als luchtbehandeling. Met de hedendaagse toestellen kan men zowel koelen als verwarmen. De tijd dat men een `airco` kocht als verfrissing voor de warme dagen , is verleden tijd. Tegenwoordig worden deze toestellen het gehele jaar gebruikt , een dergelijk toestel kan dus perfect dienst doen als hoofdverwarming en/of bijverwarming.

AirSol plaatst verschillende merken airconditioning, zichtbaar of weggewerkt in het interieur. Dit altijd in goed overleg met de klant. Een greep van de merken waar we mee werken zijn: General, Fujitsu, Daikin, Haier etc..

Waar we zeker op letten is dat onze installaties energieslim zijn. Airconditioning doet meer dan gewoon de lucht afkoelen: het zorgt voor een perfect evenwicht tussen temperatuur, frisse lucht en vochtigheid, en zuivert zelfs de lucht, zodat u het hele jaar door kunt genieten van een perfect binnenklimaat.

U kan lucht-luchtwarmtepompen verkrijgen in verschillende modellen: met een design- of louter functioneel ontwerp, met installatie als wand-, plafond- of vloermodel en u kan bij ons terecht voor het hele gamma van single split tot VRF. Met deze systemen kunnen wij een oplossing bieden voor alle eisen van onze klanten, van particulier tot bedrijf.

Year Established
Products
Team Size
Clients
WIJ HEBBEN VOOR ALLES EEN OPLOSSING!

Waarom airconditioning plaatsen?

Een airco installatie biedt tal van voordelen voor particulieren en bedrijven:

  • De temperatuur in het gebouw blijft constant en zorgt voor een comfortabeler gevoel waardoor uw lichaam zich niet constant hoeft aan te passen.
  • Een constant binnenklimaat zorgt voor betere prestaties op het werk en thuis.

 

 

  • Dakappartementen, werfcontainers en zolderruimtes kunnen in de zomer snel opwarmen en een benauwd gevoel veroorzaken. Met een airconditioning installatie controleert u de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Dit maakt uw leven aanzienlijk behaaglijker en aangenamer!

 

Year Established
Products
Team Size
Clients
WIJ HEBBEN VOOR ALLES EEN OPLOSSING!

Airconditioning doet meer dan afkoelen alleen

Wist u trouwens dat airconditioning meer doet dan alleen maar de lucht koelen? De installatie filtert de lucht namelijk ook van allerlei onzuiverheden. Ook ultrafijne stofdeeltjes die rondvliegen en we niet altijd kunnen zien.

 

Boven op de luchtfiltering onttrekt het toestel ook vocht aan de lucht. De kwaliteit van de ingeademde lucht gaat er met een airco gevoelig op vooruit.

Er zijn 3 types waaruit u bij AirSol kan kiezen:

1. Split

Een lucht-luchtwarmtepomp bestaat eenvoudigweg uit één binnen- en één buiteneenheid.

Samen vormen zij de basis van het klassieke airconditioningsysteem. Dit systeem is uitermate geschikt voor de klimatisatie van een beperkt aantal ruimtes, bijvoorbeeld residentiële- of kleine kantoorruimtes. 

2. Multisplit

Wanneer er meerdere binnenunits gekoppeld zijn aan een buitenunit, spreken we van multisplits. De temperatuur van de warmtepomp kan dan individueel per kamer geregeld worden voor een optimaal gebruikscomfort voor enerzijds koeling of anderzijds verwarming. Dit is ideaal voor kleinere kantoorruimtes of winkels. Ook onze multisplitairconditioners bestaan in verschillende varianten en uitvoeringen.

Voordeel van dit systeem is dat u niet voor elke ruimte een buitenunit moeten voorzien. Bij een multisplitsysteem kan u bovendien verschillende modellen van binnenunits combineren. Zo kan u steeds de ideale binnenunit selecteren voor de desbetreffende ruimte.

3. VRV /VRF

VRV (VRF) is een totaaloplossing voor zowel verwarming als koeling met warmterecuperatie* (3-pijpsuitvoering) dat ook gebruikt kan worden voor sanitair warm water.

Wanneer er gekoeld wordt in een ruimte, dan wordt deze vrijgekomen energie gebruikt om een ander lokaal te verwarmen (bv. bij gebouwen met kantoren aan met noord- en zuidoriëntering) of om sanitair water mee aan te maken (warmterecuperatie). Dit verhoogt de energie-efficiëntie en vermindert de CO₂-emissie voor een optimaal energieverbruik. 

Year Established
Products
Team Size
Clients

Wij leveren uitsluitend A-kwaliteit producten van onderstaande merken

Offerte aanvragen Aircosysteem

Wij vernemen graag alvast uw wensen zodat wij contact met u op kunnen nemen voor een vrijblijvende kennismakingsafspraak.